Yritys

Vapaaherranelämää toteuttaa räätälöityjä täydenpalvelun tilaisuuksia herkullisilla ruokailuilla, sekä upeita elämyksiä kalastuksen, veneilyn ja ruoanlaiton parissa, luontoa kunnioittaen.

Tämän Henrik Rehbinderin, tai ystävien kesken Roopen vuonna 2004 perustaman yrityksen syntysanat kirjoitettiin jo 1990-luvulla kun mietteissä oli kokin ammatin, rakkaan kalastusharrastuksen ja luonnossa liikkumisen yhdistäminen.

”Kiinnostukseni ruoanlaittoon alkoi hyvin perinteiseen tapaan, äidin helmoissa keittiössä pyöriessä. Yläasteella ammatinvalinnasta ei enää ollut mitään epäselvää, joten tie vei kokin ammattiin opiskeluun. Varsinaiset ravintolakokin työt aloitin vuonna 1990, ravintolakoulu Perhon opintojen yhteydessä. Valmistuttuani vietin pari vuotta merellä kokkaillen, ensin laivastossa miinalaiva Pohjanmaalla ja asepalveluksen jälkeen Silja Symphonylla. Keittiömestarina olen työskennellyt pääkaupungin ravintoloissa vuodesta 1994. Vuonna 2004 oli aika toteuttaa pitkäaikainen suunnitelma omasta ravintolasta ja kalastusmatkailuyrityksestä, joiden toiminnan peruspilareina ovat hyvän ja välittömän palvelun lisäksi herkullinen, käsityönä valmistettava ruoka.

Kalastuskärpänen puraisi ilmeisesti jo heti syntymässä, sillä ensimmäisen onkivapani saatuani noin nelivuotiaana, ei paluuta enää ollut. Veneily seurasi pian kalastuksen perässä ja ensimmäinen pieni soutuvene, sekä optimistijolla olivatkin ahkerassa käytössä jo kuuden vanhana. Meri ja ennen kaikkea kalastus vetivät poikasta Porvoon mökillä puoleensa niin, että lapsuusvuosien kesät kuluivat Helly Hansenit yllä 24/7. Sittemmin on merenkulun kouluja käyty ja mies, veneet, sekä kalastusarsenaali ovat kasvaneet, mutta sama intohimo kalastusta ja luontoa kohtaan ovat säilyneet. Samaa voi sanoa myös suhtautumisesta ruoanlaittoon ja tätä intohimoa pyrin välittämään myös asiakkaillemme. ”

Ammattitaitoa pidetään yllä jatkuvalla kouluttautumisella ja kehittämisellä, josta todisteena mm. Laatutonni-koulutus vuonna 2009 ja vuoden 2010 kalastusmatkailuinnovaatio palkinto henkilökohtaisesti, sekä sama Helsinki Fishing ryhmän puheenjohtajana 2013.

“Vuoden kalastusopas Suomessa 2015” valinta lämmitti erityisesti ja toimin myös Suomen Kalastusopaskilta Ry:n varapuheenjohtajana.


Henrik Roope Rehbinder

Elvvikintie 16, 02580 Siuntio
info(at)vapaaherranelamaa.com

Puhelin: +358(0)40 7091086

Tietosuojaseloste

Takaisin etusivulle