Tietoja veneilyohjelmaan osallistuville

Tervetuloa nauttimaan veneilystä, turvallisesti!

 

Kaikissa veneilyohjelmissa käymme aina ensin turvallisuusohjeet lävitse ja kaikista veneistä löytyy erilliset toimintaohjeet hätätilanteiden varalle. Näiden lisäksi toivomme asiakkailtamme uteliaisuutta ja aktiivisuutta turvallisuusasioita kohtaan, eli AINA kannattaa kysyä, jos jokin asia jää askarruttamaan mieltä.

Veneemme ovat katsastettuja ja niissä on vaatimusten mukaiset turvallisuus- ja kelluntavälineet ja näiden lisäksi varustamme kaikki osallistujat mukavilla ”paukkuliiveillä”. Veneissä on myös ensiapupakkaukset ja ensiapuohjeet, sekä Hauessa näiden lisäksi täydellinen laiva-apteekki, pelastuslautta, pelastautumispukuja, ym.

 

-Vastuuhenkilöt

 

Vapaaherranelämää yrityksen vastuuhenkilö on Henrik Rehbinder ja kussakin tilaisuudessa osallistujien turvallisuudesta vastaa ryhmän opas / aluksen kapteeni. Opas / aluksen kapteeni tekee aina lopullisen päätökset,  joiden mukaan osallistujien tulee toimia kussakin tilanteessa.

Kaikilla oppaillamme on ensiapukoulutus, hygieniapassi ja vähintään vuokraveneenkuljettajan pätevyys, sekä vuosien kokemus vesillä liikkumisesta.   

Yrityksen vastuuvakuutukset ovat TRYG:ssä ja henkilökuntamme vakuuttaa Pohjola.

 

– Pukeutuminen

 

Aina kannattaa vilkaista säätiedoituksia ennen veneilyretkelle lähtöä ja pukeutua sen mukaisesti. Vaikka tarjoamme asiakkaillemme tarvittaessa kaiken sään vaatiman veneilyvaatetuksen, niin omat vaatteet ovat toki aina mukavammat. Kaikille osallistujille tarjoamme mukavat ”paukkuliivit”.

On myös hyvä muistaa, että vesillä on aina hiukan kylmempää kuin maissa ja erityisesti tämä korostuu keväällä. Tällöin vedet ovat vielä kylmät ja vaikka rannassa keli tuntuisi jopa helteiseltä, niin merellä ilma saattaa olla jopa 10 astetta viileämpää. Lisäksi tulee huomioida säätilojen nopeakin vaihtelu, eli tässäkään vara ei venettä kaada. Merisään ennusteen löydät osoitteesta:

http://www.ilmatieteenlaitos.fi/merisaa-ja-itameri

 

– Liikuntaesteet, mahdolliset sairaudet ja allergiat

 

Liikuntaesteet, sairaudet ja allergiat eivät pääsääntöisesti estä veneilyohjelmiin osallistumista, mutta niistä olisi hyvä tietää etukäteen, jotta voimme huomioida ne  ohjelmaa suunniteltaessa. Kaikki tiedot käsisitellään luottamuksellisesti ja näistä mahdollisesti seuraavat erityistoimet pyritään hoitamaan mahdollisimman huomaamattomasti.