Kokouspäivän veneilyretki Artallilta

Veneilyä järvellä, joella ja merellä – samalla kertaa!

 

Artallin ainutlaatuinen sijainti Natura-vesistöjen äärellä sekä isoin aluksemme Hauki tarjoavat huikeat mahdollisuudet nauttia eräistä Suomen kauneimmista vesistöistä.

Ohessa on kuvaus kahden tunnin mittaisesta veneilyretkestä, mutta tarvittaessa räätälöimme teidän tilaisuuteenne istuvan kokonaisuuden, täydennettynä esimerkiksi avotulella valmistettujen herkkujen nautiskelusta saaristossa.

 

Osallistujat ohjataan Artallin ylisille, missä heidät varustetaan sään vaatimalla vaatetuksella ja kerrataan vesillä tarvittavat turvaohjeet.

Suunnataan rantaan ja miehitetään laivastomme lippulaiva, Haueksi kastettu entinen armeijan miehistönkuljetusalus. Heti köysien irrottua avataan laivan kanttiini, mistä tarjoillaan kylmiä, sekä kuumia juomia ja suunnataan keula kohti seikkailuja. Reitti kulkee upeiden Natura-alueiden halki, Vikträskjärveltä, Pikkalanjokea pitkin sulkupatoon ja sen läpi Porkkalan merialueelle. Matkalla kerrotaan alueen historiasta aina keskiaikaisista linnoista Helen Schjerfbekin alueella viettämiin vuosiin ja Neuvostoliiton vuokra-aikaan 40- ja 50 -luvulla. Merelle päästyämme kurvaamme Upinniemen sotasataman kupeessa sijaitsevan, merimetsojen tuhoaman luodon rantaan. Hetken tätä ”kuollutta”, mutta säväyttävää näkyä katseltuamme matka jatkuu Porkkalanselältä saariston sokkeloihin ja takaisin Pikkalanlahdelle. Lahdella on pohjaan vuosikymmeniä sitten uponnut aluksen hylky, jonka rungon kappaleet näkyvät aluksen ainutlaatuisella viistokaikujärjestelmällä, kolmiulotteisena kuvana suurelta näytöltä. Paluumatka järvelle kulkee samaa reittiä, mutta tuoreilla tarinoilla höystettynä.

 

Hauella oheinen veneilyretki Artallilta kokouspäivän ohjelmaksi alk. 400 € +Alv 9% 

 

Veneilyohjelmaan voidaan myös lisätä hetki aktiivikalastusta tai voimme kokea yhdessä etukäteen lasketut verkot juuri ennen rantautumista. Näin saadusta saaliista tehdään osa illallista ja osallistujille voidaan antaa vaikka opastusta kalan käsittelyyn, sekä fileointiin.