Tietoja kalastusohjelmaan osallistuville

Tervetuloa nauttimaan kalastuksesta – turvallisesti!

 

Kaikissa kalastusohjelmissa käymme aina ensin turvallisuusohjeet lävitse ja kaikista veneistä löytyy erilliset toimintaohjeet hätätilanteiden varalle. Näiden lisäksi toivomme asiakkailtamme uteliaisuutta ja aktiivisuutta turvallisuusasioita kohtaan, eli AINA kannattaa kysyä, jos jokin asia jää askarruttamaan mieltä.

Veneemme ovat katsastettuja ja niissä on vaatimusten mukaiset turvallisuus- ja kelluntavälineet ja näiden lisäksi varustamme kaikki osallistujat mukavilla ”paukkuliiveillä”.

Kaikissa kalastustapahtumissa niin rannassa kuin veneissäkin on mukanamme ensiapupakkaukset ja Hauessa on tämän lisäksi täydellinen laiva-apteekki.

 

 Vastuuhenkilöt

 

Vapaaherranelämää yrityksen vastuuhenkilö on Henrik Rehbinder ja kussakin tilaisuudessa osallistujien turvallisuudesta vastaa ryhmän opas / aluksen kapteeni. Opas / aluksen kapteeni tekee aina lopullisen päätökset,  joiden mukaan osallistujien tulee toimia kussakin tilanteessa.

Kaikilla oppaillamme on ensiapukoulutus, hygieniapassi ja veneoppaillamme on vähintään vuokraveneen kuljettajan pätevyys, sekä vuosien kokemus vesillä liikkumisesta.   

Yrityksen vastuuvakuutukset ovat TRYG:issä ja henkilökuntamme vakuuttaa Pohjola.

 

 Kalastusluvat

 

Kaikilla muuhun kalastukseen kuin ongintaan tai pilkintään osallistuvilla 18-64 vuotiailla tulee olla maksettuna valtion kalastuksenhoitomaksu. Vuodelle 2012 tämän suuruus on 7 € / 7 vuorokautta ja koko kalenterivuodelle 22 €.

Tämän maksun suorittamiseen löytyy ohjeita maa- ja metsätalousministeriön sivuilta www.mmm.fi tai linkki suoraan lupamaksuihin täältä

Voimme myös maksaa nämä puolestanne, jolloin tarvtsemme lupaa vailla olevien kalastajien etu- ja sukunimet, viimeistään kaksi vuorokautta ennen kalastusohjelmaa.

 

 Kalastusvälineet

 

Kaikki tarvittavat kalastusvälineet, vieheet ja syötit kuuluvat kalastusohjelmiin, aina kulloisenkin tarpeen ja käytettävien kalastusmuotojen mukaisesti. Opastuksen mukaisesti käytettyjen välineiden rikkoutumisesta, tai pohjaan mahdollisesti jäävistä vieheistä emme veloita mitään. Mikäli osallistuja kadottaa, tai rikkoo kalastusvälineitä huolimattomuuttaan, tai toimiessaan vastoin annettuja ohjeita, niin veloitamme ne käyvästä hinnasta. 

Kalastusvälineet voi myös ostaa omaksi ja ottaa mukaansa kalastuspäivän päätteeksi.

 

Pukeutuminen

 

Aina kannattaa vilkaista säätiedoituksia ennen kalastus- tai veneilyretkelle lähtöä ja pukeutua sen mukaisesti. Vaikka tarjoamme asiakkaillemme tarvittaessa kaiken sään vaatiman ulkoiluvaatetuksen, niin omat vaatteet ovat toki aina mukavammat.

On myös hyvä muistaa, että vesillä on aina hiukan kylmempää kuin maissa ja erityisesti tämä korostuu keväällä. Tällöin vedet ovat vielä kylmät ja vaikka rannassa keli tuntuisi jopa helteiseltä, niin merellä ilma saattaa olla jopa 10 astetta viileämpää. Lisäksi tulee huomioida säätilojen nopeakin vaihtelu, eli tässäkään vara ei venettä kaada. Merisään ennusteen löydät esimerkiksi: Ilmatieteenlaitos

 

Liikuntaesteet, mahdolliset sairaudet ja allergiat

 

 Liikuntaesteet, sairaudet ja allergiat eivät pääsääntöisesti estä kalastusohjelmiin osallistumista, mutta niistä olisi hyvä tietää etukäteen, jotta voimme huomioida ne tilaisuutta suunniteltaessa. Kaikki tiedot käsisitellään luottamuksellisesti ja näistä mahdollisesti seuraavat erityistoimet pyritään hoitamaan mahdollisimman huomaamattomasti.

 

 

Ja mikäli jokin kysymyksesi jäi vaille vastausta, niin ei muuta kuin viestiä tulemaan!