Suurkuhan kalastusta keskikesällä

Kesäillasta nautiskelua ja kuhaennätykset uusiksi !

 

Artallin lähivesillä on loistavat mahdollisuudet parannella kuhaennätyksiä keskikesällä ja nauttia samalla lämpimistä kesäilloista ystäväporukan tai yritysvieraiden kanssa. Juhannuksen tienoilla suuret kuhat ovat saaneet kutunsa ohitse ja saalistavat nälkäisinä erityisesti illan viimeisinä tunteina. Tähän lyhyehköön aikaväliin saadaan vuosittain useita 2-7 kilon kuhia, sekä  samaa kokoluokkaa olevia haukia.

Nämä parhaat geenit omaavat kalakantojen jatkajat vapautetaan aina mahdollisimman vähillä vaurioilla, joten niillä herkutteluun ei näillä retkillä päästä. Todisteeksi epäilijöille otetaan HD-tasoista videokuvaa väsytyksestä ja kuvia kalasta saamamiehineen. Niin ja halutessa näistä valokuvista, sekä kalan mitoista yhteistyökumppanimme voi valmistaa todella aidon näköiset trofeet takan reunustalle n. 500 € hintaan.

Iltapainotteinen kalastus päätetään tietysti keskiyön saunaan paljuineen ja ruokailuineen.

 

Tässä yksi esimerkki suurkuhan kalastusillasta Artallin lähivesille Hauella toteutettuna:

 

16.00 Saapuminen Artalliin

         Sään vaatimiin varusteisiin pukeutuminen, turvallisuusohjeiden läpikäynti, veneeseen ja kalustoon tutustuminen.

16.30 Vesille

         Kalojen liikkeiden, vallitsevan sään ja osallistujien toiveiden mukaan suunnataan kalapaikoille toteuttamaan kulloiseenkin tilanteeseen

         parhaiten soveltuvaa kalastustapaa, sen ison kuhan tavoitteluun. Yleisimmin kalastus aloitetaan jigaamalla syvänteitä ja niiden raunoja,

         jolloin tilanteesta ja säästä riippuen käytetään joko perinteistä tai vertikaalia uittoa ja syöttinä niin jigejä, kuin syöttikalojakin.

         Kylmän, sateisen ja tuulisen kelin sattuessa isomukset tavoittaa päiväsaikaankin parhaiten pinnan tuntumasta, jolloin uistelu on varmin

         tapa niiden tavoittamiseksi. Ja hieman passiivisesta luonteestaan huolimatta uisteluun kannattaa joka tapauksessa siirtyä viimeistään illan viimeisinä tunteina.

         Veneessä on mukana eväitä, kylmiä- ja kuumia juomia, joita nautitaan aina tarpeen mukaan.

22.30 – 23.30 Paluu rantaan (auringon laskun mukaan)

         Varusteiden luovutuksen jälkeen sauna.

         Rantasaunamme löylyissä on hyvä puida kalareissun tapahtumia ja kertoa hurjimmat kalatarinat. Löylyhuoneen lisäksi lämpiää saunan

         terassilla sijaitseva paljumme ja järveen voi pulahtaa viilentävälle uinnille. 

         Saunalla on pyyhkeet, pesuaineet ja uintitossut kaikille, sekä tietysti koivuvihta.

         Tarjolla virvokkeita ja pientä suolaista.

Ruokailu

         Sopivassa välissä saunalle tarjoillaan herkullista ja tuhtia grilliruokaa.

01.00 Tilaisuus päättyy

 

Hinta edelliselle  1400 € / Max 10 Hlö sis.Alv + kalastusluvat

 

Hintaan sisältyy veneilyvaatetus ja turvallisuusvarusteet, kaikki tarvittavat kalastusvälineet, kylmät / kuumat alkoholittomat juomat, pikkupurtavaa veneeseen, sauna ja palju, sekä ruokailu saunalla. 

Voidaan toteuttaa myös pienemmällä veneellä alle viiden hengen ryhmille, tai isommalle ryhmälle useammalla veneellä ja oppaalla, ”leikkimielisesti” venekunnittain kisaillen. Myös aikataulua, ruokailuja, saunomista, ym. voidaan muokata kunkin ryhmän toiveiden mukaisesti, joten ei muuta kuin kyselyä tulemaan, niin tehdään juuri teille sopiva paketti kesäisestä suurkuhan kalastusillasta.